onsdag den 4. juni 2014

DIY himmeli af sugerør

Jeg er jo også kommet på pinterest nu (uuuh, jeg er så moderne) Jeg er egentligt ikke helt sikker på hvordan det fungere, men jeg kan godt lide alle de kreative ting og finurligheder man kan finde derinde - det er jo ret imponerende hvad folk kan finde ud af at lave ud at næsten ingenting. 
Anywho, så faldt jeg over denne fine himmeli og tænkte at jeg det måtte jeg prøve, nu hvor der er så mange der lavet dem: 


Jeg brugte dog sugerør, som jeg har købt i Søstrene Grene for en 10'er og så brugte jeg garn og en nål. Det er egentligt ret nemt og ligetil, men alligevel blev min sgu lidt skæv - men det har da også sin charme :-) 
Jeg har valgt at hænge min op som pynt, men hvis man er super kreativ, fiks på fingrene og har lidt tålmodighed, så kan man lave nogle ret fede lamper også - se evt. her.
Opskriften findes i øvrigt i linket!

onsdag den 14. maj 2014

Genbrugsguld

Jeg har sgu forsømt bloggen lidt her den seneste tid, men jeg har har haft en del at se til - så jeg har faktisk glemt at jeg havde en blog (ups)

Men anyways, nu til emnet; Jeg er lidt tosset med genbrug. Især fordi mine penge ikke er store, og derfor kan man være rigtig heldig at finde en masse fine ting, møbler, tøj osv i genbrugsbutikkerne eller på f.eks. DBA eller gul&gratis. 
Tit kan man også købe tingene og selv sæt dem i stand eller lave dem om. Dog synes jeg at nogle genbrugsbutikker er ret dyre, det er de i hvert fald blevet igennem de sidste par år og der synes jeg måske idéen går lidt af ordet "genbrug", når man skal betale 400 kroner for et sofabord f.eks. Måske er jeg bare mega nærig :-) 

Her er lidt af hvad jeg har fundet i genbrug: 

Fin vase 

Mit elskede chartol i teak. Jeg har faktisk købt den igennem en salgs gruppe på Facebook.
Det var et mega godt kup og jeg er så glad for den. 

Bjørn Wiinblad platter - jeg ærgrer mig faktisk over at jeg ikke købte flere. 
De pynter så fint på væggen. 

Fin potte som passede perfekt til min fine plante. 


tirsdag den 15. april 2014

Kage rester rocks!


Jeg er en af dem der synes at der er for meget madspild i Danmark. Vi smider mad ud som intet fejler, både i hjemmet og i supermarkederne. Sidste salgsdato har ikke altid meget at sige, for det meste fejler tingene ingenting - og man kan sagtens spise det. Det samme med grøntsager der er lidt rynkede, brug dem i gryderetter, kødsovs eller whatever :-) 

Anywho, jeg har lavet træstammer i dag! Jeg gemmer altid mine kage rester i fryseren, istedet for at smide det ud. 
Den er lavet i en (næsten) LCHF venlig version. Jeg prøver så vidt muligt at spise efter LCHF, dog er jeg ikke striks på nogen måde. Jeg har skrevet hvad man ellers kan bruge af ingredienser, hvis man er pisse ligeglad :-))) 



Opskrift (lavet på "gefühl") 
Kage rester, jeg brugte en LCHF æblekage og chokoladekage jeg havde i fryseren - men du kan jo bruge hvad du vil eller lige har liggende :-) 
1 stor spsk. kakao (Jeg brugte raw kakao, men du kan sagtens bruge det "almindelige")
2 spsk. philadelphia smøreost (her kan man bruge hindbær/jordbær marmelade i stedet for) 
1 tsk. kokosolie (Kan undlades) 
1 spsk. sukrin eller kokossukker (Her man kan bruge almindelig sukker) 
Marcipan (jeg havde en rest fra julen sidste år)
150 gram mørk chokolade (jeg brugte 80% kakao) 
Evt. lidt romessens 

Chokoladen smeltes over et vandbad, pas på det ikke får for høj varme. Kage resterne smulres i en skål og resten af ingredienserne blandes i. Jeg brugte hænderne til at ælte det sammen med, synes det var nemmest. 
Rul marcipanen ud til en firkant (så godt man nu kan), og put kage resterne i som en slags "pølse" og rul marcipanen over. Skær dem i stykker, i den størrelse du nu vil have og dyp enderne i det smeltede chokolade. Put dem på et bagepapir og så i køleskabet.
Du kan i øvrigt også lavet romkugler/trøfler ud af dejen :-) 

Tadaaaaa: 
Okay, de er ikke de kønneste træstammer, men de smager godt! 




mandag den 14. april 2014

Vær din egen grønthandler


Ja, det er altså det fedeste! At kunne gå ud i sin egen have, altan, teresse - whatever, og plukke sine egne grøntsager, det er skønt og befriende. Nu tænker folk sikkert: Det er lidt nørdet, pensionist agtigt eller Søren Ryge agtigt - men er det ikke fedt at vide hvor sine grøntsager kommer fra? Og at du kan være 100% sikker på at det er økologisk og ikke er sprøjtet med alt mulig "spændende" - og som en bonus; Så er det meget billigere, end at skulle købe grøntsager i supermarkederne. 

Jeg har skrevet et indlæg før omkring at dyrke sine egne grøntsager, men jeg er blevet høj i dag, da jeg så hvor meget mine små venner er spiret: 

Plus det jeg har sået ude i haven, yay! 


Så derfor synes jeg at det fortjente et indlæg til. Det er faktisk ikke så svært eller det er heller ikke super krævende. Synes faktisk også at det er lidt "terapi agtigt", når man kan gå og nusse med sådan noget. 


fredag den 4. april 2014

Tæppe af filtkugler - laaaang proces

Ja, det er noget af en opgave jeg har givet mig selv. Jeg er i gang med at lave et tæppe af filtkugler - og vi snakker små filtkugler! 
Det er et tålmodigheds arbejde, men også hyggeligt (til tider) ;-)) 
Her er lidt af startprocessen;





Det er som sagt en lang proces (læs: meget lang!) - men jeg tager det bare som det kommer og lidt hen af vejen, det er ikke noget jeg forventer der bliver færdig om en uge. Filtkuglerne jeg har købt i Søstrene Grene, man får 10 stk. for 10 kroner, hvilken faktisk er lidt dyrt. Super Glue'en har jeg købt i Fakta til 25 kroner, den er meget drøj i brug - man skal ikke bruge for meget, da det limer af helvedes til (pas på fingrene, siger jeg bare!) Nå, men filtkuglerne ved jeg man købe billigere over nettet og i større portioner, jeg er ved at finde ud hvor det er billigst. Hvis i har nogle fif's til gode hjemmeside, så skriv dem endelig! :-) 

Men lad os nu se hvor langt jeg når, det er jo ikke meningen det skal blive for dyrt. Så det kan godt være at jeg dropper det halvvejs. Men så kan man bruge dem til så mange andre ting:

Man kan også bare lave dem i en mindre størrelse, så man kan bruge dem som pynt eller som bordskåner.


tirsdag den 1. april 2014

Tag naturen med indenfor





Foråret er jo ved at springe ud udenfor i naturen, så det giver da også anledning lige til at hapse et par blomster eller grene i naturen ;-)) Jeg synes det giver sådan en god stemning i ens hjem, når man har lidt fra naturen indenfor. Det pynter, det giver hygge og så er det gratis :-) 

tirsdag den 18. marts 2014

Madspild, nej tak

Nu skal denne blog jo ikke kun handle om DIY's, men også sparetips og andet godt "fra havet" ;-))
Herhjemme er vi gode til IKKE at smide mad ud. Selvom grøntsagerne eller frugterne ser lidt rynkede og kedelige ud, så kan de stadig sagtens bruges. 
Mange grøntsager kan f.eks. fryses eller bruges til suppe eller andet godt. 

Jeg holder tit en "tøm køleskabet dag", hvor jeg bruger alle de rynkede og triste grøntsager og frugter, som måske ikke lige er blevet brugt i løbet af den tid som vi skulle. 
Her i sidste uge brugte jeg nogle porre, forårsløg og peberfrugter, som så meget kedelige ud. De røg ned i en gryde sammen med noget vand, krydderier og fløde (eller mælk), jeg blendede det hele sammen og vupti - så havde jeg to store portioner grøntsags suppe til fryseren. Win win! - Du kan også blanchere, sylte eller noget helt tredje og fryse det ned. 

De fleste frugter kan fryses (hvis ikke alle), jeg plejer f.eks, når bananerne begynder at se lidt brune ud, at skære dem i skiver og fryse dem ned. Så kan de bruges til smoothies eller desserter. Æbler kan man lave til æblemos, æblesmør, æblesaft og fryse ned. Og jeg kunne blive ved :-) 

Der er virkelig ingen grænser for hvad man kan lave, det er så synd at smide mad ud generelt - men når man er på røven, så er det rart at kunne bruge det man har i køleskabet og få fyldt fryseren lidt op!