tirsdag den 18. marts 2014

Madspild, nej tak

Nu skal denne blog jo ikke kun handle om DIY's, men også sparetips og andet godt "fra havet" ;-))
Herhjemme er vi gode til IKKE at smide mad ud. Selvom grøntsagerne eller frugterne ser lidt rynkede og kedelige ud, så kan de stadig sagtens bruges. 
Mange grøntsager kan f.eks. fryses eller bruges til suppe eller andet godt. 

Jeg holder tit en "tøm køleskabet dag", hvor jeg bruger alle de rynkede og triste grøntsager og frugter, som måske ikke lige er blevet brugt i løbet af den tid som vi skulle. 
Her i sidste uge brugte jeg nogle porre, forårsløg og peberfrugter, som så meget kedelige ud. De røg ned i en gryde sammen med noget vand, krydderier og fløde (eller mælk), jeg blendede det hele sammen og vupti - så havde jeg to store portioner grøntsags suppe til fryseren. Win win! - Du kan også blanchere, sylte eller noget helt tredje og fryse det ned. 

De fleste frugter kan fryses (hvis ikke alle), jeg plejer f.eks, når bananerne begynder at se lidt brune ud, at skære dem i skiver og fryse dem ned. Så kan de bruges til smoothies eller desserter. Æbler kan man lave til æblemos, æblesmør, æblesaft og fryse ned. Og jeg kunne blive ved :-) 

Der er virkelig ingen grænser for hvad man kan lave, det er så synd at smide mad ud generelt - men når man er på røven, så er det rart at kunne bruge det man har i køleskabet og få fyldt fryseren lidt op!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar